Casablanca

Probabil unul dintre cele mai renumite filme de cinemateca din toate timpurile este Casablanca, cu Humphrey Bogart si Ingrid Bergma in rolurile principale. Cu sigurantaca cei trecuti de 30 de ani cunosc filmul, dar cei mai tineri ar putea afla chiar acum de el. Filmul a fost distins cu distins cu trei Premii Oscar, si nominalizat la inca cinci importante categorii. Desi filmul este alb negru, desi a fost realizat in 1942, si astazi impresioneaza publicul cinefil. Muzica din film a luat la randul ei numeroase premii, insa povestea filmului ramane una de referinta in istoria cinematografiei.

Casablanca - 1942

Actiunea se desfasoara in Maroc, nemtii sunt gata sa ocupe tara, care pana in acelmoment fusese o oaza de liniste. Rick Blaine este eroul principal, interpretat magistral de catre Humphrey Bogart. Pentru a ajunge la Lisabona, persoanele trebuiau sa faca rost de cateva hartii care sa le perimita iesirea din Casablanca. Rick face rost datorita relatiilor sale de doua astfel de permise. Ilsa Lund, fosta sa dragoste este acum maritata cu liderul ceh Victor Laszlo, cautat de nazisti.

Rick Blain pare a fi un tip insensibil, patronul unei carciumi cunoscute din Casablanca. Preietn cu politia, autoritati si mafia locala, el nu lasa nici o clipa sa se prevada sfarsitul filmului. Ar fi putut pelca fara probleme chiar el la Lisabona, cat despre dizidentul ceh, el fiind apolitic, chiar dezinteresat de tot ce misca in jurul sau, ai fi fost convins ca nu va reactiona pozitiv la sfarsitul iminent al lui Victor Laszlo in mainile nazistilor.

Putini stiu ca insusi Ronald Reagan ar fi putut fi Rick Blaine si Ann Sheridan ar fi trebuit sa fie Ilsa Lund. Vrei s avezi filmul Casablanca Online? Lasa un mesaj pe FaceBook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *